torstai 24. huhtikuuta 2014

New York osa1

Matkapostauksia on mielestäni usein melkoisen tylsä lukea, mutta kirjoitanpas silti itsekin sellaisen... tai oikeastaan kaksi...:) Tykkään lukea lomareissuista ja matkustamisesta yleensä vain silloin, kun olen itse lähdössä samaan paikkaan ja tahdon löytää vinkkejä lomaa ajatellen ja vinkkien vuoksi myös itse koostan reissumme muutamaan postaukseen.


Väsynyt turisti Times squarella

Vietimme tosiaan parhaan ystäväni kanssa viisi yötä Manhattanilla ja oih mikä loma meillä olikaan! Ilmat suosivat koko viikon, yli 20 astetta lämmintä ja auringonpaistetta, ei miehiä, ei lapsia, vain kaksi aikuista naista ja itsestään huolehtiminen...:) Täydellinen irtiotto arjesta äiti-ihmisille!

New York on täydellinen kaupunkiloman viettopaikka, shoppailijan ja herkkuttelijoiden paratiisi! Manhattanin syke ja ihmispaljous on uskomatonta ja pilvenpiirtäjien korkeuden ymmärtää oikeastaan vasta kun paikan päällä niitä tähyilee. Ja hauskintahan on se, että kun kaduilla tallustelee, kaupunki tuntuu jotenkin niin tutulta monien elokuvien (ja tietenkin ikisuosikki Sinkkuelämän) myötä. Mielestäni viikko Manhattanilla riittää oikein mainiosti (olimme siis 5 yötä). Kaupungissa on niin valtavan paljon nähtävää ja kaikkea ei ehdi millään tehdä yhden reissun aikana (ja siinäpä hyvä syy matkustaa uudelleen...:). Myös kaupungin tahti tuntuu uuvuttavalta ja jotenkaan siellä ei oikein tahdo malttaa pysyä aloillaan ja olenkin molempien reissujen jälkeen ollut kyllä melkoisen poikki! Löhölomailijalle New York ei ole oikea valinta...:)



Uudet lenkkarit heti tositoimissa sillalla
Kulutimme päivämme kuljeskellen, katsellen, ihmetellen ja nautiskellen kaupungin vilinästä. Ja tietenkin shoppailimme Visat vinkuen ja söimme vatsamme pullolleen...:D Vietimme yhden päivän Central Parkissa hengailleen, haimme Whole Woodsista "pic nic" eväät hotellille, teimme aikaisen aamulenkin Brooklyn Bridgellä, huristelimme metrolla ja kävelimme melkein koko Broadwayn downtownista ylös asti...

Hotellivalintamme osui nappiin tällä kertaa! Hotellimme Washington Jeffersson sijaitsi midtownin alueella, noin 5-10 minuutin kävelymatkan päähän Times Squarelta. Sijainti oli loistava, ei minkään epäilyttävän pikkukujan varrella ja uskalsimme hyvin lähteä vielä myöhäänkin kävellen ihmettelemään ytimen vilinää. Huoneet olivat pienet (niinkuin usein Manhattanilla), mutta erittäin siistit. Melutaso oli todella matala ja muutenkin kaikki toimi oikein hyvin. Voin suositella lämpimästi hotellia, jos midtownin aluellee mielii. Metroasemakin oli aivan vieressä, kun sillähän Manhattanilla kannattaa ehdottomasti kulkea!



Tässä nyt yleistä löpinää reissusta kuvituksilla. Yksityiskohtiin en nyt sen enempää paneudu, mutta niistä voi kysellä, jos jotain tulee mieleen... Toisessa New York postauksessa keskitytään sitten enemmän ruokaan, herkkusuu kun olen, sekä tietysti muutama sananen shoppailusta ja omat vinkkini sen suhteen...:) Nytsiirryn sänkyyn ja alan tuijottaa koneelta eilistä Greyn anatomiaa teekupin ja mokkapalojen kera! Kauniita unia...


2 kommenttia:

  1. Voi, mä taas rakastan lukea ihmisten matkapostauksia! Tuttuihinkin paikkoihin voi saada yllättäviä uusia vinkkejä tai sitten voi löytää matkakohdelistalle sellaisen paikan, jota ei välttämättä ole koskaan osannut ajatellakaan. Täältä siis ainakin varaukseton peukku reissujutuille. :)

    Miss J/Ma Petite Vie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että blogeista minäkin haen ensimmäisenä vinkkejä reissuun lähtiessä. Reissujuttuja siis vielä luvassa...:)

      Poista