perjantai 11. joulukuuta 2015

Myskikurpitsakeitto


piirrettiin kaverille silmät, kun näytti ihan barbababalta...;)



Olen suuri keittojen ystävä. Lapsiperheen arjenpelastajat, jauheliha- kana- ja kalakeitot maistuvat koko perheelle ja näin talviaikaan kasvissosekeitot lämmittelevät myös mukavasti. Kauppojen vihannesosastoilla patsastelevat myskikurpitsat ovat mielenkiintoisen näköisiä ja nappasin tuollaisen mukaani viime reissulla. Aiempaa tuttavuutta emme ole tehneet, mutta soppakattila tuota kaveria kovasti kutsui, kun netissä ohjeita on jaettu urakalla. Ohje jota käytin ja pikkuisen muokkasin on ihanan inkiväärin  blogista... terkkuja vaan sinne :) Ja miten hyvää tuosta tulikaan!  Mmmmmm, makeaa, mausteista, lämmittävää... mieskin tykkäsi!

Paahdettu myskikurpitsakeitto

1 myskikurpitsa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä
hunjaa

1 rkl voita
0,5 tl kardemummaa
kanelitanko
2 cm pala inkivääriä raastettuna
chilirouhetta
6 dl kanalientä
suolaa


Paloittele kurpitsa reiluiksi kuutioikse ja sipulit reiluiksi paloiksi. sekoita joukkoon kulhossa öljyä ja hunajaa ja paahda uunissa 200 astetta, puolisen tuntia. Kuullota hetken voissa inkivääri, kardemumma, chili ja kaneli, niin että mausteet alkavat tuoksua. Nakkaa sekaan paahdetut kurpitsat ja sipulit ja kanaliemi. Anna hautua 15-20 min. Soseuta keitto, lisää lientä jos tarvitsee. 

Nautiskele vaikka kurpitsansiementen ja smetana nokareen kera....

Nyt kipinkapin suihkuun ja taiteilemaan pikkunaiselle nutturaa baletin joulunäytöstä varten.... äitiä taitaa jännittää esitys paaaaljon enemmän kuin itse tähteä...;)

1 kommentti:

  1. Kiva että myskikurpitsakeitosta oli iloa teidänkin poppoolle. :) Se on kyllä aika herkkua!

    VastaaPoista